Är mitt i livet och älskar att bli inspirerad av vackra bilder och Miljöer som jag gärna delar.
En underbar blandning av mogen Skönhet, vackra Hem, Fantastiska Kläder Skor Smycken och Associarer.
Skriver om vardagstips och annat som dyker upp med jobb, tonårsflickor och relationer.
Mina Tankar Drömmar Skvaller och Hemligheter dag för dag...

15 februari 2012

3 saker från apoteket

Här är några favoriter från Apoteket


Neutrogena NF handkräm (49kr) med den norska flaggan tycker vi är jätte bra och prisvärd. Passar vintertorra händer och det räcker med en liten klick. Perfekt storlek på tuben att ha i väskan.

ACO Hudlotion (69kr), originalet sedan 1939 är tillbaka i den gamla hederliga flaskan. Kommer ihåg att jag hade precis den här på 80-talet och det var roligt att få den igen. Älskar både doften och konsistensen.

Ricinolja APL (62,50kr) köpte vi för håret. Det är inte vetenskapligt bevisat så de ville inte rekommendera hårkuren på apoteket. Läser man på nätet finns det mest positivt men även negativt skrivet om den här kuren. Såhär gör man för att få håret att växa snabbare:
1. Häll olja i händerna och ta med fingertopparna i hårbotten när håret är torrt. Dra ut det i längderna är speciellt bra om du har torrt hår.
2. Låt verka 20 minuter (kan göras som en kur 3 gånger i veckan tills flaskan är slut). Första gången kan det vara bra att börja med 10-15 minuter för att se att det är ok för dig.
3. Tvätta ur såhär. Ta schampo i blöta händer och börja massera in i hårbotten utan vatten, sedan sköljer man ur och sist balsam. Kan behöva ta schampo två gånger innan balsam. Håret blir inte fett efteråt.
Minsta dottern har testat och är jätte nöjd, hon har långt tjockt hår som är väldigt torrt.  Hon drog ut det i längderna. Det är jätte mjukt och glansigt efteråt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar