Är mitt i livet och älskar att bli inspirerad av vackra bilder och Miljöer som jag gärna delar.
En underbar blandning av mogen Skönhet, vackra Hem, Fantastiska Kläder Skor Smycken och Associarer.
Skriver om vardagstips och annat som dyker upp med jobb, tonårsflickor och relationer.
Mina Tankar Drömmar Skvaller och Hemligheter dag för dag...

3 mars 2012

Möbelklassiker - lär dig fynda begagnat

Känner du igen en äkta Lounge Chair av Ray & Charles Eames? Möbelklassiker har bästa kvalitet och är en god investering om man vårdar dem rätt. Ska man köpa begagnat måste man ha bra kunskap om vad som är äkta och kopia annars var noga med att välja rätt säljare.
Några tips för att inte bli lurad :
  • Sök auktoriserad återförsäljare på tillverkarens hemsida.
  • ställ en direkt fråga -Är det här den auktoriserade versionen?
  • Se upp för uttryck "i NN:s stil", "inspirerad av", "reproduktion"...som kan stå i produktbeskrivningen...detta betyder kopia.
  • Lita ej på bilder på nätet, vissa lägger ut bilder på originalmöbler istället för bild på den möbel som säljs i annonsen.

Möbelklassiker kostar mycket även som andrahand. Kan man tänka sig att sänka sitt kvalitetskrav köper man till ett betydligt lägre pris. Här är bilder som kan inspirera.. 

Otroligt vackra begagnade möbler kan man handla prisvärt med känsla och hjärta. Det går inte att få bästa kvalitet givetvis men de behöver kanske inte hålla i flera generationer. Att hitta exklusiva och hållbara möbler kräver bara tid och tålamod. Det är bra om man har med sig en vän som smakråd, ofta kan man inte vänta och tänka utan måste köpa direkt annars hinner någon annan före. 


Ett tips är att man innan samlat bilder från tidningar eller nätet som dessa bredvid. Skapa rum med färger och möbler i en inspirationsbok eller ett collage.
Små bord och tavlor putsas med möbelpolish och de blir som nya. Soffor och stolar kan man göra rent med skumtvätt på sprayflaska superlätt. Detta går även utmärkt på äkta mattor och på vintern lägger man dem ute i minusgrader någon timme.  Det kan vara värt att klä om en fin soffa eller fåtölj, annars lägg på en fin pläd. 


Vaser, krukor och glas finns hur mycket som helst! 
Det är roligt att hitta en unik fin prydnadssak. 
"Less is more" är bra att tänka på, så man inte köper för många bara...
Ibland kanske man inte vågar köpa en fin glasvas för den är smutsig och matt, läs  Fläckar, tvättråd och rengöring för tips att göra rent det mesta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar