Är mitt i livet och älskar att bli inspirerad av vackra bilder och Miljöer som jag gärna delar.
En underbar blandning av mogen Skönhet, vackra Hem, Fantastiska Kläder Skor Smycken och Associarer.
Skriver om vardagstips och annat som dyker upp med jobb, tonårsflickor och relationer.
Mina Tankar Drömmar Skvaller och Hemligheter dag för dag...

18 maj 2012

Barnasinnet kvar?

Det är härligt att hålla fast vid sina ungdomliga intressen trots att man skaffat barn och hårfästet kryper uppåt. Och att odla nya egna intressen – hur barnsliga de än är – anses livsbejakande och självutvecklande. Vi kan alla bli lite mer som Peter Pan som vägrade växa upp. Numera är 50 som 40 osv. upp i åldern. Lyckliga människor har sitt barnasinne kvar. Om det är att åka skidor, gå på cirkus, släktforska eller precis vad som helst. Idag har vi en generation med föräldrar som är lika intresserad som sina barn av internet, mobil telefonen och massmediesamhället. Vi kan söka efter all information vi vill ha och behöver snabbt och lätt. Nu har även den äldre generationen börjat så smått komma ikapp den yngre med vår tids teknik. Det är roligt att farmor på 75 år köpt en Iphone och är i full gång med att ladda ner appar. Eller mormor 72 år som fick söka om alla tv-kanaler och göra nya favoritlistor när nätet hade uppgraderats. Lätt tycker vi men hade varit en omöjlighet för 10 år sedan för dem...och då var de bara 60+.
Jens Lanvin, trend och omvärldsanalytiker på Bodén&Co säger att man brukar tala om 1982 som en brytpunkt. Är du född efter det har du vuxit upp med internet, mobiltelefon och reklam-tv. Men är du äldre, har du fått omvärdera allt du lärde dig i skolan och anpassa dig till den tekniska utvecklingen. 

2 kommentarer:

  1. Visst har man fått tänka om, men det är bara positivt. Den nya tekniken är ju lika allmänbildande som det man lärde sig i skolan, om inte mer. Det gäller bara att hänga med så kommer en helt ny värld till oss.

    SvaraRadera
  2. Så sant som det var sagt :-) roligt att det är till för "alla" nu också.

    SvaraRadera