Är mitt i livet och älskar att bli inspirerad av vackra bilder och Miljöer som jag gärna delar.
En underbar blandning av mogen Skönhet, vackra Hem, Fantastiska Kläder Skor Smycken och Associarer.
Skriver om vardagstips och annat som dyker upp med jobb, tonårsflickor och relationer.
Mina Tankar Drömmar Skvaller och Hemligheter dag för dag...

11 maj 2012

Felis Catus


Katten (Felis catus), även känd som tamkatt, är ett litet smygjagande rovdjur. En vanlig missuppfattning är att en huskatt är ett annat ord för tamkatt, men så är inte fallet. Det är istället ett annat ord för blandraskatt, och trots sitt namn så måste den inte nödvändigtvis vara tam och bo i ett hus.
Det vanligaste sättet för katten att kommunicera med människor är att jama. ( Lyssna) Hur mycket eller lite en katt jamar varierar från katt till katt. En katt kan jama på olika sätt. Att den ber om något, till exempel att få mat eller att få gå ut. Den kan också jama när den vill hälsa på någon. 
På sidan av kattens huvud finns körtlar som utsöndrar feromoner när katten stryker körtlarna mot ett objekt, exempelvis en människa eller ett föremål. Detta är för att markera sitt revir.
Katten använder sin svans till att hålla balansen och förmedla sin sinnesstämning; en svans som pekar rakt upp innebär i allmänhet att katten känner sig tillfreds eller glad, en svans som häftigt piskar fram och tillbaka indikerar att katten är arg eller spänd inför ett förestående anfall mot något byte. Om svansen pendlar långsammare betyder det att katten är ambivalent, det vill säga pendlar mellan två olika starka känslor – till exempel kelsjuka och önskan att vara ifred. Kattens öron sänder också ut signaler till andra djur och oss människor. Tätt bakåtstrukna öron tyder på stark aggression, särskilt om katten fräser. Uppåtriktade är uppmärksamheten åt det håll de är riktade.



1 kommentarer:

  1. Att ha en kissekatt är det bästa som finns!

    SvaraRadera