Är mitt i livet och älskar att bli inspirerad av vackra bilder och Miljöer som jag gärna delar.
En underbar blandning av mogen Skönhet, vackra Hem, Fantastiska Kläder Skor Smycken och Associarer.
Skriver om vardagstips och annat som dyker upp med jobb, tonårsflickor och relationer.
Mina Tankar Drömmar Skvaller och Hemligheter dag för dag...

19 januari 2012

Karriär eller bara nyfiken?

Du är kanske på helt rätt arbetsplats och stormtrivs eller precis bytt jobb och känner att du nu är på väg vidare i karriären. Eller står du och stampar och vill vidare...du är nyfiken på att se vilka möjligheter och chanser du har att komma vidare i din karriär. De flesta böcker om karriär är skrivna av experter, forskare eller utbildade coacher, men det finns undantag. 

Karriärhandbok för kvinnor 
är en bok skriven av Solveig Norberg och Hanna Lumikeros. Den skiljer sig från de konventionella karriärsguider. Du uppmanar oss att "Lär dig arbetslivets spelregler och spela dem skickligt!" Med 200 smarta (och ibland fula) knep som tar dig i mål, oavsett om du snabbt vill till toppen eller skynda långsamt.



Idén till boken uppstod efter en lunch då de kom in på ämnet hur man bedömer sina kolleger.

– Sällan grundas omdömen på rena fakta. Snarare handlar det om en sorts magkänsla som bottnar i  ganska ytliga observationer – tal, kroppsspråk, klädsel och attityd och så vidare.








Här är tips (metro) hur man klarar intervjun och mycket annat:
länk till tips från metro

                                           

    A new job - jobbintervju
       
    Jobbintervju
    Man vet aldrig vem det är man kommer att träffa och ett bra första intryck är ju A och O. Att välja kläder till en jobbintervju handlar inte om att klä upp sig utan mer om att förmedla vem man är med hjälp av sitt klädval. Kanske detta eller ett liknande val hade varit passande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar