Är mitt i livet och älskar att bli inspirerad av vackra bilder och Miljöer som jag gärna delar.
En underbar blandning av mogen Skönhet, vackra Hem, Fantastiska Kläder Skor Smycken och Associarer.
Skriver om vardagstips och annat som dyker upp med jobb, tonårsflickor och relationer.
Mina Tankar Drömmar Skvaller och Hemligheter dag för dag...

22 januari 2012

Te Party Ideas

"Om du är kall värmer dig te; om du är varm svalkar dig teet; om du är  nedstämd så muntrar teet upp dig; om du är orolig så lugnar teet dig." William Gladstone (1865) Brittisk premiärminister"

Tekoppar

Stora härliga tekoppar från Kerstin Tillberg, som även kan användas som soppskål, i fräscha färger med guldöron. Enfärgade med guldros på örat. Finns även som små kaffekoppar i fyrpack. Här är länken till hemsidan.



Jag är en riktig kaffeälskare som tycker om att dricka te. Kaffe innehåller inga näringsämnen, men den uppiggande effekten och att det är så gott är väl värt. Te däremot innehåller näringsämnen som har positiv inverkan på kroppen. Näringsämnena är flavonoiderna och polyphenolerna som är bra för kolestrolvärdet.. om man nu vill veta det.


När man ska koka te låter man vattnet inte bli varmare än att de små bubblorna just börjar övergå till stora; det är klart när den första stora bubblan pluppar upp. Då blir téet som godast, för att det innehåller rätt mängd syre.


Svart te innehåller stor mängd flavonoider som gynnar kolesterolvärdena. Ganska mycket koffein. Grönt te är rikt på flavonoider som skyddar mot flertalet sjukdomar och även karies. Lågt koffeininnehåll. Vitt te är ännu rikare på flavonoider än grönt te! Dessutom det mest bakteriehämmande téet. Lågt koffeininnehål. Sundast av alla téer. Kamomillte har medelhögt innehåll av flavonoider. Lugnande och bakteriehämmande oljor. Inget koffein. Pollen (kan utlösa allergier). Pu-erh te innehåller mycket högt innehåll av flavonoider som har positiv verkan på kolesterolvärdena. Ganska mycket koffein. Oolong te har högt innehåll av flavonoider, lika nyttigt som grönt och svart te. Måttlig mängd koffein. Rooibos är ett afrikanskt rött te, som egentligen inte är något te och därför även är koffeinfritt. Högt innehåll av flavonoider liksom nyttiga oljor (bakteriehämmande och stärker immunförsvaret).





Vill man uppleva något typiskt engelskt så är det Afternoon tea in London som vi ofta tänker på först. Min minsta dotter ska till London till sommaren och jag tror inte att det är det första hon kommer göra när hon kommer dit. Jag skulle däremot bokat det direkt.






Kusmi tea är ett anrikt ryskt tehus sedan 1867.







Kusmi Tea står för perfektion, kvalitet och tradition. Teet väljs ut bland de bästa tegårdarna i Kina, Ceylon och Indien. Därefter smaksätts de varsamt med bl.a. traditionella ryska kryddrecept. Idag är Kusmi Tea också mycket omtyckt för de exklusiva burkarna med präglade lock och vackra färger.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar