Mysigt att baka scones på helgen och sedan sitta och läsa tidningen i lugn och ro. Bäst att göra många för de brukar ta slut direkt, speciellt om minsta dottern har kompisar som sover över. Jag tycker om björnbärs-och körsbärsmarmelad till..men även philadelfiaost är mums.
Receptet är enkelt och jag blandar allt i matberedaren.
250 grader, 8-10 minuter.
4,5 dl mjöl (blanda gärna olika sorter)
2 tsk bakpulver (blandas ner i mjölet)
1/2 tsk salt
50 g smör (dela i små tärningar)
2 dl filmjölk
Förslag på topping: solrosfrön, pumpafrön, linnfrö, sesamfrö, flingsalt.
250 grader, 8-10 minuter.
4,5 dl mjöl (blanda gärna olika sorter)
2 tsk bakpulver (blandas ner i mjölet)
1/2 tsk salt
50 g smör (dela i små tärningar)
2 dl filmjölk
Förslag på topping: solrosfrön, pumpafrön, linnfrö, sesamfrö, flingsalt.
Lägg alla ingredienser i matberedaren (om du inte vill blanda för hand). Lägg ett bakpapper på plåten och ta en slickepott till hjälp för att hälla över den kleta degen till plåten. Platta ut till en rektangel med fingrarna (lättast om man blöter händerna). Nagga med en gaffel och dela degen med en vass kniv i rutmönster. Strö valfri topping över. Grädda 8-10 minuter, eller tills de ser klara ut.
På bilden finns några av mina julklappar också. Den fina servettlådan i porslin med en hjärttyngd såg jag fanns att köpa på Blomsterlandet. Hjärformad pajform finns/fanns på iems. Ljuset sitter i en glaskruka som är inköpt för flera år sedan.
Ha en trevlig helg
Mmmm, smarrigt! Älskar långa helgfrukostar!
SvaraRaderaja där är vi samma :-)
SvaraRadera