Är mitt i livet och älskar att bli inspirerad av vackra bilder och Miljöer som jag gärna delar.
En underbar blandning av mogen Skönhet, vackra Hem, Fantastiska Kläder Skor Smycken och Associarer.
Skriver om vardagstips och annat som dyker upp med jobb, tonårsflickor och relationer.
Mina Tankar Drömmar Skvaller och Hemligheter dag för dag...

28 februari 2012

Helt under ytan

Fick influensan för ett tag sedan och var sjukskriven. Det blir en otrolig omställning när man alltid jobbar, tränar och träffa vänner...istället blir man sängliggande en längre tid. För mig slutade det även med ett par dagar inlagd på sjukhus. Det är jobbigt att vara fysiskt sjuk men det sätter sig väldigt lätt även psykiskt. 


Man kan inte alltid vara pigg och glad med massor av energi och få gjort allt man bestämt. Att ibland vara deppig, ledsen och orolig är en naturlig del av livet. Man kan ha dagar när man inte orkar något eller man grubblar mycket eller som jag råka bli sjuk en längre tid. Oftast går känslorna över efter ett tag.
Att nedstämdhet kommer och går i livet kan man inte undvika. Det är bättre att släppa fram negativa känslor och låta det få kännas jobbigt ibland och tillåta att det måste få ta tid. Annars kan det i stället skapa mer oro och ångest. Det syns ju inte alltid utanpå hur man mår. Man kan vara arg och lättirriterad och personer omkring kanske inte förstår att det beror på att man egentligen är ledsen och nere. Det är alltid bra om man berättar hur man känner och förhoppningsvis får man stöd och förståelse tillbaka. När man pratar med någon kan man ofta förstå sig själv bättre också.

Det finns saker man kan göra själv för att må bättre.

...för att må bättre och orka mer är det alltid bra om man rör på sig,  allt från promenader utomhus till att träna regelbundet. Äta bra, nyttigt och regelbundet. Bra att tänka på är att man blir trött både av att sova för lite och för mycket, lagom är bäst.

Andra saker som får en att må bra är att träffa vänner och ha roligt, men även vara för sig själv ibland. Både prata och lyssna är bra..även skriva ner vad man känner kan vara ett sätt. Genom att sätta ord på sina känslor och funderingar brukar man kunna förstå sig själv bättre och lättare kunna se problemen och finna lösningar.

Till slut kan jag säga att allt det här vet vi ju redan! men ibland kan det vara bra att få höra det igen...







4 kommentarer:

  1. PUSS!!! Är glad att du mår lite bättre nu!

    SvaraRadera
  2. ja det är så skönt, ska träna idag :-)

    SvaraRadera
  3. Goa, sjalv ligger jag sjuk sen 2 dagar tillbaka och sover, grubblar och undrar nar man blir battre....skont att fa en sadan har paminelse fran dej.
    love and light

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att du läser bloggen :-) Hoppas att du snart blir bättre vännen. Kolla på svt play på nätet och se om du hittar någon tv-serie att kolla på. Finns även en del intressanta dokumentärer. Ses om några månader. Kram cissan

    SvaraRadera