Rostade nötter med rosmarin 2pers
3 dl blandade nötter och frön, t ex hassel-, pecan-, pistage-, pinje- och
valnötter, pumpakärnor och solrosfrön
1 tsk smör
1 msk repad färsk rosmarin (eller 1-2 tsk torkad smulad)
1 tsk strösocker
1 tsk honung
1 tsk flingsalt
1 nypa kajennpeppar (1 nypa chili flakes för x-tra sting)
Rosta nötterna i het panna. Skaka ofta. När de börjar få färg, tillsätt
sockret. När sockret nästan har smält, tillsätt smör och honung rör runt så det
blandas väl. Blir det väldigt hett dra av pannan och fortsätt rör. Blanda i alla kryddorna. Häll upp nötblandningen på ett bakplåtspapper och låt kallna.
Mmm, det där är ju så goda!!!!
SvaraRaderaJa det vattnas riktigt i munnen när man ser bilden..gottigott :-)
SvaraRadera