Är mitt i livet och älskar att bli inspirerad av vackra bilder och Miljöer som jag gärna delar.
En underbar blandning av mogen Skönhet, vackra Hem, Fantastiska Kläder Skor Smycken och Associarer.
Skriver om vardagstips och annat som dyker upp med jobb, tonårsflickor och relationer.
Mina Tankar Drömmar Skvaller och Hemligheter dag för dag...

13 juli 2012

Semester och livet känns underbart

 
Några tips från en gammal MåBra tidning som låg kvar hemma. Hur man hittar lugnet på semestern!

Släpp kontrollen

Förbered och varva ner veckorna före semestern så du inte börjar ledigheten med att vara alldeles utmattad. Osäkerhet är en hög stressfaktor. Därför är det är bra om du noga går igenom allt och inte missar något som göra att du måste in och jobba någon dag under semestern.

Ta minst tre veckor

Studier visar att det behövs minst tre sammanhållna semesterveckor för att varva ner ordentligt. När du väl får semester – försök göra ett miljöombyte och res gärna bort på en längre tid eller om det inte går ta kortade dagsutflykter. Då är det lättare att slappna av och bryta tankemönster. Dessutom får du nya, fina upplevelser.

Gör något nytt

Försök hitta något som gör att din kropp och ditt psyke får vara med om något annorlunda. Att starta ett projekt är en bra idé, fixa med huset, måla en tavla eller något annat som man annars inte har tid till. Gör något du länge drömt om att göra. Det kommer att göra dig gott, särskilt om du har ett stillasittande och tidsstyrt arbete. Och har du missat träningen till vardags är detta en perfekt tidpunkt att börja ta igen. Kanske känns det bäst att bara få läsa de där böckerna som legat hela vintern och väntat på dig eller träffa nära och kära som man inte hunnit så mycket som man velat.

 NJUT!

Källa: Gunnar Aronsson, professor i psykologi vid Stockholms universitet.

1 kommentarer: